top of page
Teresa
IMG_2965_edited.jpg

Teresa Miranda

Hej, jag är mexikansk, mamma till 4 underbara barn. Jag är grundare, tillsammans med Björn, till Oh la laaa! Falkenbergs Akademi. Jag talar spanska, engelska och lite svenska. Jag har varit idrottstränare och volleybolltränare i många år. Jag är instruktör i Zumba, Zumba Kids, Zumba Kids Jr., Zumbini och Zumba Gold. Jag älskar naturen, adrenalin, utmaningar, äventyr och att njuta av livet på det galnaste sättet. Jag hoppas att vi träffas och får många leenden och äventyr tillsammans.

1f1f2-1f1fd.png
1f1ec-1f1e7.png
1f1f8-1f1ea.png
Björn
WhatsApp Image 2021-03-26 at 12.40.10.jp

Björn Eriksson

Hejsan, är född och uppväxt i Falkenberg även om jag tidigt drog utomlands och spenderade nästan två decennium runt omkring i världen, från Afrika till syd och Centralamerika, Europa och även i Asien. Resan har fört mig hem igen där jag tillsammans med min fru satt upp denna akademi. Jag har hållit på med sport, kampsport och träning hela mitt liv och de senaste åren mycket baserat på bergsbestigningar och längre extrema expeditioner. Under året 2021 har jag även tränat mycket med Silea (vår Cirkus Artist och akrobat) inom både Cirkus och luft akrobatik. Jag har en stor bredd i min erfarenhet gällande träning och ledarskap och älskar och delar med mig av min erfarenhet och min kunskap.

1f1f8-1f1ea.png
banner-2024937_960_720.png
1f1ec-1f1e7.png
1f1e9-1f1f0.png
1f1e9-1f1ea.png
Silea
Silea tightwire 9 credit Sven Hagolani..

Silea

Hej! Jag heter Silea och jag bor i Berlin / Tyskland men mitt andra hem är Stranninge här i Sverige.  Efter att ha deltagit i tävlingar på hästar och rytmisk gymnastik under många år tog jag examen på State Circus School i Berlin med att gå på lina som specialitet och ända sedan dess har jag uppträdit internationellt, men inte bara med att gå på lina utan också som uftakrobat, "flaskvandrare", ventriloquist mm. Jag jobbar på teatrar, varietéer, kabaréer, jag gör galor, företagsevenemang, middagsshower och alla slags evenemang runt om i världen.

1f1f8-1f1ea.png
banner-2024937_960_720.png
1f1ec-1f1e7.png
1f1e9-1f1ea.png
1f1eb-1f1f7.png
1f1ee-1f1f9.png
image_processing20200522-3455-eqbe2h.png

Jag har också undervisat och coachat sedan jag var ungefär 15 år gammal. Jag har lärt ut Allmän gymnastik, sedan rytmisk gymnastik på tävlingsnivå, klassisk balett, kondition träning och sedan cirkuskonst, främst att gå på lina, aerial Silks och extrem streching. I Sverige har jag till exempel spelat på Liseberg med Häckner Hackers Varieté, på Teater Halland och jag har arbetat med Magnus Cirkusskola från Falkenberg.

Silea Silks 2 photo by Sven Hagolani.JPG

Jag talar flytande tyska, engelska, franska, italienska och svenska och har lite grundläggande kunskaper i finska och spanska.

Ingrid
PSX_20210404_092450.jpg

Ingrid Salazar

¡Hola! Ingrid heter jag och är god och glad. Jag kommer från Mexico och talar spanska, engelska och håller på att lära mig svenska. Jag har dansat i 20 år och jag har alltid älskat att skapa min egen koreografi. Jag har alltid varit aktiv och jag har tränat fotboll, volleyboll, spinning, yoga, gymnastik, ballet. I Falkenberg Academy kommer jag utnyttja min passion för dans. Mitt mål är att du kan förbättra din koordination, rytm och muskelminne och samtidigt ha super roligt!

1f1f2-1f1fd.png
1f1ec-1f1e7.png
1f1f8-1f1ea.png

Klasser: Painting - Ballet

Annie
Annie.jpg

Annie Åkerberg 

Hej! Annie heter  jag och bor i Falkenberg sedan 4 år tillbaka och kommer tidigare från Göteborg. 

 

I hela mitt liv har jag hållt på med någon slags fysisk aktivitet. Det var ridning och hästar och fotboll, en massa dans, balett,  jazz, contemporary, afrodans och självförsvar aikido med mera men på senare år har jag funnit yogan i mitt liv.

1f1f8-1f1ea.png
1f1ec-1f1e7.png
1f1eb-1f1f7.png

Det är verkligen en passion för mig och älskar att förmedla till andra. Jag har utbildat mig och undervisat många år inom Hatha yoga, Mediyoga, stresscoach inom yoga, myo-fascia Release och yogaterapeut och nu det senaste som asiatisk yogamassör.

 

Jag är grymt intresserad av hur våra kroppar och sinne påverkas av rörelse och av att inte röra sig eller på ett sätt som inte är bra. Att kunna förebygga men och hjälpa vid smärtproblematik. Jag talar svenska, engelska och franska.

 

Andas, släpp taget och rör dig! Namaste Annie  

Klass: Aerial Yoga

Gabriel
Gabriel.jpg

Gabriel Svensson "Tocador"

Hej! Jag heter Gabriel Svensson men kallas Tocador. Jag bor i Mölndal men har en stor del av min släkt i Halland. Jag har ett stort intresse för musik och spelar många instrument, bland annat trumpet, piano och trummor. Det är så jag fått mitt smeknamn Tocador som betyder spelman på portugisiska. 


För snart 10 år sedan upptäckte jag den brasilianska kampsporten capoeira och blev helt såld. Min hemvist har jag i klubben REAGL Capoeira som leds av grundaren av klubben, Professor Edson Silva från Brasilien.

1f1f8-1f1ea.png
1f1ec-1f1e7.png
1f1e7-1f1f7.png

Sedan några år tillbaka är jag en av tränarna i klubben och håller regelbundet lektioner i capoeira för barn, unga och vuxna. Jag tycker det är superkul att se andra utvecklas och lära sig denna fantastiska sport som jag alltid vill sprida vidare till så många jag bara kan. Det bästa med capoeiran är att den aldrig tar slut! Det finns alltid något nytt att lära sig och alla kan vara med. Det gillar jag. Sen innehåller capoeiran också mycket rytm och musik och sång och det passar mig perfekt.

240424962_4538498726171502_4851987184154411865_n.jpg

Jag tycker också mycket om de akrobatiska inslagen och tillsammans med mina tränare och klubbkompisar deltar jag i shower i olika sammanhang, t.ex. för företag, på Göteborgs Kulturkalas, Kulturnatta i Kvarnbyn med mera.  

 

Jag talar svenska och engelska och capoeiraportugisiska. 

Klass: Capoeira

Rebecka
Rebecka.jpg

Rebecka Nilsson 

Hej, jag heter Rebecka och bor tillsammans med min sambo i härliga Falkenberg. Jag är just nu student, färdigutbildad medicinsk sekreterare om ett år. Jag älskar att sjunga och dansa, och är så otroligt glad och tacksam över att jag kan arbeta med just det utöver mina studier Jag testade på mitt första zumbapass i USA 2012, och sedan dess är jag fast!

När jag kom hem till Sverige igen började jag gå på pass, och tillslut hoppade jag på en instruktörsutbildning har sedan 2019 varit zumbainstruktör och haft pass lite här och där. Jag lovar att ni kommer gå svettiga och glada från mina pass!

1f1ec-1f1e7.png
1f1f8-1f1ea.png

Klasser: Zumba 

Jessica
Jess.jpg

Jessica von Knorring 

Hej! Jag heter Jessica och är förskollärare, kostrådgivare och barn och tonårsyogalärare. Jag bodde tidigare i Norge i ca 10 års tid innan jag, min man, våra två barn landade i Sverige och vi har nu bott i fantastiska Falkenberg i 3,5 år. Jag älskar naturen, god mat, en hälsosam livsstil och yoga.


Jag brinner för att barn ska kunna våga vara sig själva, utveckla en grundtrygghet och få en bra självkänsla. Nu är det dags att förebygga psykisk ohälsa och ge barn och unga möjlighet och insikt i hur vi tar hand om oss själva utifrån ett helhetsperspektiv.

Flag_of_Norway.png
1f1ec-1f1e7.png
1f1f8-1f1ea.png

Målet med mina yogaklasser är att lekfullt och helt utan prestation eller krav få introducera barn till yogans värld. I en kravfylld omvärld ska barnen få möjlighet att hitta trygghet, lugn inom sig själva och ges utrymme för självuppskattning och är känna sig värdefull precis som man är. Yogaklasserna ger också energi, ökad smidighet, styrka och kroppskännedom.

Inés
Inés.jpeg

Inés Soto Quiroga

Hej! Jag heter Inés och kommer från Chile. Jag har bott i Falkenberg över tjugo år. Min familj består av min man, fyra barn, två katter och en hund. Jag älskar att läsa och skriva. Några av mina fritidsintresse utöver min familj är scrapbookning och stickning.


Jag har spanska som modersmål och pratar flytande svenska också. Jag tycker att det är roligt med det stora intresse som spanska språket väcker hos många personer runt om i världen. 

.png
1f1f8-1f1ea.png
1f1ec-1f1e7.png

Jag har arbetat med spanska i många år, bland annat som studiecirkelledare för vuxna och har flera års erfarenhet att undervisa barn i åldrarna 12–15 år i spanska som moderna språk. Just nu arbetar jag på en högstadieskola i Falkenbergs kommun. Jag har också arbetat med undervisning i bas-svenska för nyanlända barn.

Språk är ett viktigt verktyg i dagens samhälle men det krävs också tid och tålamod att lära sig ett nytt språk. Genom interaktion och kommunikation kan man utveckla sina språkfärdigheter på ett roligt sätt.

Ana María
Ana María.jpeg

Ana María Karlson

¡Hola amigos! Jag är född i Colombia; de senaste 20 åren jag bott i olika länder i Europa och Sydamerika med min svenska man och våra tre fantastiska barn. I januari flyttade jag från Barcelona till Sverige och västkusten.


Spanska är mitt modersmål men jag talar även flytande tyska, engelska och portugisiska. Just nu jobbar jag på att förbättra min svenska.

Flag_of_Colombia.png
1f1f8-1f1ea.png
1f1ec-1f1e7.png
1f1e9-1f1ea.png
Brasil.png

Mitt yrke är journalist men dans har alltid varit min passion. Som barn i Colombia var min danslärare samma person som flera år senare skapade och byggde upp konceptet Zumba. 2009 utbildade jag mig till instruktör och sedan dess har Zumba blivit min terapi. Jag älskar särskilt att se hur mina elever smittas av glädjen och ge sig hän när musiken dånar.

Klass: Zumba

Linda
Linda.png

Linda Karlsson

Hej, jag heter Linda. Jag är 15 år och bor med mamma, pappa, lillasyster och två katter. Har även en äldre syster som flyttat hemifrån. Djur, träning och umgås med vänner är det bästa jag vet. Jag har tränat zumba i snart 1 år och har nyligen börjat med boxning for fitness. Jag hjälper till med barn klasserna och vi har så roligt tillsammans. Läser engelska och spanska i skolan.

1f1f8-1f1ea.png
1f1ec-1f1e7.png

BE PART OF OUR TEAM 

EN DEL AV VÄR VISION ÄR ATT VARA EN AKADEMI MED COACHER SOM HAR EN AMBITION ATT LÄRA UT OCH GE SITT ALLT FÖR ALLA SOM KOMMER TILL OSS, INSTRUKTÖRER MED STORT POTENTIAL OCH IDEER, MED ETT ÖPPET OCH POSITIVT SINNE. OM DU VILL VARA EN DEL AV VÄR AKADEMI OCH BLI INSTRUKTÖR TILL NÄGON AV VÄRA KLASSER ELLER NÄGON NY KLASS TVEKA INTE ATT KONTAKTA OSS  

Kontakta oss

Tack för ditt meddelande!

bottom of page